Zuppa di zucca

by admin

Zuppa di zucca
(pompoensoep) (4-6 personen)
600 gr pompoen
1/2 liter kalfs- of rundvleesbouillon 2 eetlepels boter
4 lente-uitjes in dunne ringen 1/4 liter melk
2 eetlepels slagroom
2 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas 2 theelepels fijngesneden bieslook
Verwijder de schil, de pitten en de draden van de pompoen, snijd het vruchtvlees in blokjes, kook de pompoen in de bouillon in 20-25 minuten gaar en pureer het pompoenmengsel.
Smelt de boter en bak de lente-ui hierin 3-4 minuten.
Voeg de pompoenmassa en de melk toe, breng de soep aan de kook en laat haar op zacht vuur ± 5 minuten koken.
Zeef de soep en schenk haar in kommen.
Verdeel de slagroom erover en bestrooi aan tafel met bieslook en kaas.

Previous post:

Next post: