Zuppa Pavese bouillon met gepocheerd ei en kaas

by admin

Zuppa Pavese bouillon met gepocheerd ei en kaas
Deze soep, die zijn oorsprong vindt in de stad Pavia, verschijnt met grote regelmaat op de menu’s van vrijwel elk Italiaans restaurant. ‘Zuppa Pavese’ is eigenlijk de ideale soep, omdat hij eenvoudig is klaar te maken en licht verteerbaar maar toch voedzaam is. Gebruik het liefst een zelfgetrokken vlees-, groente- of kippenbouillon.
6 sneetjes witbrood zonder korst boter
8 dl bouillon (eventueel van tablet) 4 eieren
geraspte Parmezaanse kaas
Halveer de sneetjes brood en bak ze in de hete boter goudbruin.
Breng de bouillon aan de kook, houd hem tegen de kook aan en pocheer de eieren erin.

Schep de eieren met een schuimspaan uit de bouillon en leg elk ei op een warm soepbord.
Giet de bouillon er door een zeef over, bestrooi de sneetjes gebakken brood met Parmezaanse kaas en schik ze om de eieren heen.
Geef er eventueel wat extra Parmezaanse kaas apart bij.

Previous post:

Next post: